Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Луганської облради проведуть напівтаємну сесію


Бойовики, що захопили будівлю СБУ в Луганську
Бойовики, що захопили будівлю СБУ в Луганську
Луганськ – Неспокійно у місті Стаханов Луганської області. Напередодні там група людей погрожувала штурмувати міськвідділ міліції. Серед них були помічені й ті, хто вже майже два тижні утримує будівлю луганського обласного управління СБУ. Із ними місцева влада веде переговори і заявляє, що досягла певних результатів. А тим часом депутати облради виїдуть у п’ятницю із Луганська і проведуть засідання облради в іншому місті.

Будівля залишається під контролером міліції. Напередодні там група людей, приблизно 50 осіб, вимагала піти у відставку керівника відділку Олександра Селіверстова. Як аргумент – погана робота правоохоронців. Очільник стахановської міліції вийшов до людей і вислухав їхні вимоги, але заявив, що писати рапорт про відставку не буде.

Серед мітингувальників були лідери тих осіб, які захопили обласне управління СБУ. Один з них Олексій Чміленко погрожував привезти підкріплення з Луганська і захопити будівлю.

Щоправда, знайшлися у місті й ті, хто став на захист міліціонерів. Між двома групами людей виникла суперечка. За свідченням очевидців, боронити будівлю допомагали і дружини міліціонерів. Згодом штурмувальники розійшлися.

Наразі докладнішої інформації щодо подій у Стаханові поки що немає.

Депутати втікають із Луганська

Голова облдержадміністрації Михайло Болотських запевняє, що веде переговори людьми, які захопили будівлю СБУ. І на думу керівника області, є позитивний результат цих перемовин.

«Результат є хоча б тому, що епіцентр негативу і радикалізму, який зараз знаходиться у будівлі СБУ, він не поширюється далі. Хай незначний, але це вже успіх», – сказав напередодні Михайло Болотських.

Незважаючи на «результат», про який говорить пан Болотських, депутати Луганської облради вирішили проводити свою чергову сесію не в Луганську, а в іншому місті, яке тримається у таємниці. За даними Радіо Свобода, сесію планують провести у місті Старобільськ – це приблизно за 100 кілометрів від Луганська.

Очевидно, місто змінили, щоб уникнути можливого тиску на депутатів та штурму будівлі облради. Останнього разу проросійські активісти заганяли депутатів на сесію і змушували виконувати свої вимоги.

Як констатують експерти, облрада фактично й породила цю проблему, оголосивши про формування так званих народних дружинників для захисту від «бандерівців». Тепер ці «дружинники» перебувають у будівлі СБУ.

Вимоги від громадського сектору

Загалом же ситуація у Луганську спокійна, якщо не зважати на барикади. До них жителі міста вже звикають. Вся ця історія із захопленням будівлі СБУ перейшли у затяжну стадію. Людям помалу починає набридати бездіяльність. У наметовому містечку нерідко звучать заклики захоплювати нові об’єкти – будівлю ОДА, луганські телекомпанії. Але поки що цього не відбувається.

Не залишаються осторонь проблеми проукраїнські сили Луганська. Свої вимоги до облради висунули і представники громадського сектору Євромайдану. Хлопці та дівчата збирали підписи під зверненням, в якому просять депутатів активізувати переговори із проросійськими активістами, а також допомогти налагодити спільну роботу міліції та проукраїнських загонів самооборони, які у Луганську вже існують.

Мітинги за єдність України у Луганську, хоч і відносно малочисельні, але відбуваються щодня.
«У нас своя революція» – учасник протестного руху у Луганську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG