Доступність посилання

ТОП новини

Україна не має жодних надмірних очікувань щодо женевської заяви – прем’єр


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Україна не плекає надмірних сподівань щодо заяви, підписаної в Женеві за підсумками чотиристоронніх переговорів, заявляє прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Водночас під час години запитань до уряду у Верховній Раді України прем’єр наголосив, що Росія підписалася під вимогами до сепаратистів роззброїтися і звільнити захоплені адміністративні будівлі.

«Росія була змушена підписати заяву й засудити екстремізм, який фактично сьогодні підтримує Російська Федерація. Підписавши цю заяву, Росія фактично звернулася до тих «мирних протестувальників» з автоматами Калашникова в руках з вимогою негайно роззброїтися і здати зброю», – заявив глава українського уряду.

«Росія була змушена поставити підпис під тим, щоб ті незаконно сформовані озброєні формування було негайно розформовано, а приміщення органів державної влади, міліції, СБУ та інших установ було невідкладно звільнено», – додав він.

В ухваленій вчора Женевській заяві йдеться, що незаконно захоплені в Україні адміністративні будівлі мають бути звільнені і повернуті законним власникам. У документі також міститься вимога про роззброєння всіх незаконних збройних формувань, звільнення всіх незаконно зайнятих вулиць, площ та інших громадських місць в українських містах і селищах.

«Амністія буде оголошена протестувальникам і тим, хто залишив будівлі та інші громадські місця і здав зброю, за винятком осіб, визнаних винними у тяжких злочинах», – ідеться в заяві.
XS
SM
MD
LG