Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти кажуть, що підуть лише після відставки уряду


Проросійські радикали, які займають адміністративні будівлі у східній Україні, заявляють, що підуть лише в разі відставки Кабінету міністрів.

Як заявив самопроголошений лідер донецьких сепаратистів Денис Пушилін, він не вважає, що його люди мають виконувати досягнуту в Женеві домовленість, роззброюватися і звільняти захоплені приміщення.

В ухваленій вчора Женевській заяві йдеться, що незаконно захоплені в Україні адміністративні будівлі мають бути звільнені і повернуті законним власникам. У документі також міститься вимога про роззброєння всіх незаконних збройних формувань, звільнення всіх незаконно зайнятих вулиць, площ та інших громадських місць в українських містах і селищах.

«Амністія буде оголошена протестувальникам і тим, хто залишив будівлі та інші громадські місця і здав зброю, за винятком осіб, визнаних винними у тяжких злочинах», – ідеться в заяві.

Прем’єр Арсеній Яценюк сьогодні повідомив, що уряд підготував законопроект про амністію сепаратистів. Вони будуть амністовані у разі, якщо складуть зброю і звільнять адмінбудівлі. Водночас, як наголосив прем’єр, законопроект не стосується тих, хто скоїв тяжкі злочини.
XS
SM
MD
LG