Доступність посилання

ТОП новини

У єврейській спільноті Донецька антисемітські листівки назвали провокацією


Ієгуда Келерман про розповсюдження антисемітських листівок
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00
В єврейській громаді Донецька назвали провокаціями появу листівок за підписом самопроголошеної «Донецької народної республіки», в яких йшлося про те, що євреї мають пройти реєстрацію.

«Інцидент із листівками був, від кого він був, ми не знаємо. Тобто, підписано було саме цією республікою, насправді ж, хто її виготовив і хто підкинув, ми не знаємо, тому що ніхто не взяв на себе відповідальність за цю справу. Вони самі заперечують, що це зробили, і більше ніхто відповідальності на себе не взяв. Це ясно, що несправжній документ, якщо ті, хто цей документ нібито підписав, кажуть, що це не вони зробили, це не їх печатка і взагалі вони претензій конкретно до євреїв не мають. Незрозуміло, чия провокація, може бути чия завгодно», – сказав Радіо Свобода заступник голови Донецької обласної єврейської спільноти Ієгуда Келерман.

У спільноті додали, що звернулися до правоохоронців щодо такого випадку, тож покладаються саме на розслідування компетентних органів. Ієгуда Келерман зауважив, що таким чином, очевидно, розігрується національна карта. При цьому додав, що погрози та інші прояви антисемітизму були й раніше, просто це відбувалось не в такий гострий момент, тож не піддавалось широкому розголосу.

Як говорить обласна влада, національного питання в області ніколи не існувало, регіон налічує 133 національності, тож толерантність один з пріоритетів внутрішньої політики.

Самопроголошений лідер проросійського руху в Донецьку Денис Пушилін визнав, що листівки поширювалися від імені його організації, але заперечив будь-який зв’язок із цими матеріалами.
XS
SM
MD
LG