Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк вимагає від банків виконати зобов’язання перед кримчанами – Кубів


Голова НБУ Степан Кубів
Голова НБУ Степан Кубів
Національний банк України намагається вирішити проблеми, які мають кримські вкладники українських банків. Про це заявив голова НБУ Степан Кубів на зустрічі з представниками ініціативної групи громадян України, які вимушено залишили Крим та Севастополь, інформує офіційний сайт регулятора.

Пріоритетом є відновлення доступу до депозитних, зарплатних, пенсійних та інших поточних рахунків клієнтів філій та відділень банків, розташованих у Криму наголошує Кубів.

«Зважаючи на нинішню складну ситуацію, ми просто не маємо морального права залишитися осторонь проблем, які постали, зокрема, і перед вимушеними переселенцями з кримського регіону», – наголосив голова НБУ і запевнив, що вже найближчим часом громадяни отримають доступ до заощаджень.

Як пояснив Степан Кубів, кримчани, які виїхали на тимчасове перебування до інших регіонів України, мають у першу чергу звернутися до органів соціальної політики на місцях, для підтвердження свого статусу та отримання відповідних довідок. З такою довідкою клієнти кримських підрозділів банків зможуть звертатися до інших відділень своїх банківських установ для проведення ідентифікації та активації депозитних та поточних рахунків.

«Національний банк наполягає на забезпеченні безперебійного обслуговування клієнтів кримських підрозділів банків. Ми вже звернулися до банківських установ з проханням якнайшвидше розробити порядок надання послуг та виконання зобов’язань перед вкладниками або іншими кредиторами, які є клієнтами підрозділів у Криму», – розповів Степан Кубів.

15 квітня Верховна Рада ухвалила Закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», який серед іншого передбачає гарантії вкладникам банків у Криму.
XS
SM
MD
LG