Доступність посилання

ТОП новини

Ми можемо мобілізувати все суспільство – речник Путіна


Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков
Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков
Керівництво держави може «мобілізувати все суспільство, якщо хтось стане заганяти Росію в глухий кут».

Про це заявив речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Так він прокоментував погрози США посилити санкції, якщо Москва не дотримуватиметься домовленостей, досягнутих у Женеві 17 травня на переговорах щодо кризи в Україні. Ці погрози Пєсков назвав «абсолютно неприйнятними».

Речник Путіна підтвердив, що Росія має війська біля кордону з Україною, і частина цих сил дислокована там «на постійній основі».

Пєсков визнав також наявність додаткових підрозділів у районі, розташованому вздовж кордону з Україною, але, за його словами, це лише «підкріплення на тлі того, що відбувається в Україні».

Минулого тижня генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що «вперше після закінчення Холодної війни ми бачимо, як одна держава намагається захопити частину території іншої держави, причому під збройною погрозою». За його даними, зараз «близько 40 тисяч російських військових зосереджені поблизу кордону з Україною». «І це не навчання, вони готові до бою», – зазначив він.

В ухваленій вчора Женевській заяві йдеться, що незаконно захоплені в Україні адміністративні будівлі мають бути звільнені і повернуті законним власникам. У документі також міститься вимога про роззброєння всіх незаконних збройних формувань. За дотриманням цих вимог спостерігатиме місія ОБСЄ, яка вже працює в Україні.
XS
SM
MD
LG