Доступність посилання

ТОП новини

МВС обіцяє захистити всіх українців після появи антисемітських летючок у Донецьку


Українська міліція буде захищати кожного, хто живе в державі, незалежно від національності, віросповідання чи кольору шкіри, мовиться в оприлюдненій у суботу заяві міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Заява оприлюднена на сайті МВС у зв’язку з тим, що в Донецьку з’явилися антисемітські летючки, а на сепаратистських мітингах відбувається нагнітання ксенофобської риторики; крім того, надходить також інформація і про те, що терористи у Слов’янську здійснюють погроми ромів, мовиться в заяві.

Правоохоронці роблять усе, щоб знайти авторів і розповсюджувачів матеріалів, які принижують національну і людську гідність, а також тих, хто причетний до погромів ромів у Слов’янську, та в подальшому притягнути їх до відповідальності, запевнив міністр.

Він нагадав, що розпалювання міжнаціональної ворожнечі, переслідування людей за етнічною чи релігійною ознакою – серйозний злочин, за який передбачено покарання аж до позбавлення волі на 8 років.

«Звертаюсь до жителів Донеччини: всі, в кого є інформація про авторів антисемітських листівок чи про організаторів нападів на ромів – будь ласка, негайно повідомляйте в органи внутрішніх справ. Україна – наш спільний дім, і ми маємо об’єднатися та захистити його!» – заявив Аваков.

Попередніми днями з Донецька повідомляли про летючки, які роздавали біля синагоги від імені сепаратистського угруповання «Донецька народна республіка» до євреїв міста з вимогою до них пройти реєстрацію. А в місті Слов’янську Донецької області, де сепаратисти діють особливо активно, повідомляли, що бойовики здійснюють погроми місцевих ромів і заявляють при цьому, що діють на вказівку керівників сепаратистів.
XS
SM
MD
LG