Доступність посилання

ТОП новини

Дещиця: Майдан у Києві законний і не має розпускатися


Майдан, фото 14 квітня 2014 року
Майдан, фото 14 квітня 2014 року
Активісти Майдану в Києві «попросили дозволу у міської ради» і тому їхня акція не є «незаконним захопленням», відтак їх не стосується вимога Женевської заяви про звільнення захоплених приміщень і територій, повідомив голова Міністерства закордонних справ України Андрій Дещиця в інтерв’ю британській телерадіокомпанії BBC, оприлюдненому в суботу.

Так він зреагував на заклики з боку деяких проросійських активістів до того, щоб київський Майдан також був звільнений від наметового містечка, мовиться в повідомленні.

Досягнені в четвер на переговорах у Женеві так звані Женевські домовленості з участю України, Росії, США і ЄС передбачають, серед іншого, що всі «незаконні озброєні формування» мають бути роззброєні, а ті, хто зайняв державні будівлі, мають покинути їх. Сторони також вирішили, що захоплювачів будівель, які складуть зброю, слід амністувати. Тим часом збройні сепаратисти на Сході України, які діють за підтримки Росії і дії яких в Україні кваліфікують як тероризм, відмовилися виконувати цю домовленість, висуваючи різноманітні вимоги. Захід нагадує Росії, що вона має вплинути на сепаратистів.
XS
SM
MD
LG