Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові беруть під варту ідеолога проросійських протестних акцій Костянтина Долгова


Один із найактивніших лідерів проросійського руху Харкова Костянтин Долгов найближчі два місяці проведе в СІЗО, доки триватиме слідство, повідомив Радіо Свобода один із координаторів харківського лівацького і проросійського громадського об’єднання «Боротьба» Сергій Киричук.

Долгова обвинувачують за ст. 194, ч. 2 Кримінального кодексу України – це навмисний підпал, заявив Киричук.

Радіо Свобода уточнює інформацію в міліції щодо порушеного кримінального провадження.

За словами Киричука, ідеолога харківського «антимайдану» Долгова правоохоронці в масках затримали біля станції метро «Київська» в Харкові, після чого його відвезли додому і там був проведений обшук; після цього Долгова відвезли до міліції.

Киричук, який був біля суду, коли обирався запобіжний захід, розповів,що адвокат Долгова незабаром подасть апеляцію щодо арешту підзахисного.

Судове засідання пікетували кілька десятків прибічників проросійських ідей, за які виступає арештований.

На сайті «Боротьби» написано, що Долгов у момент затримання «спершу подумав, що його захопили активісти «Правого сектору».

Костянтин Долгов, політолог, головний редактор проросійського інтернет-видання «Глагол», яке надає слово «Боротьбі», один із головних ідеологів «антимайдану» Харкова, брав участь у блокаді облдержадміністрації на початку квітня та у спробі захоплення Харківської міської ради минулої неділі.

У неділю опівдні харківські проросійські організації планують провести черговий мітинг і сподіваються, що він буде масштабний.
XS
SM
MD
LG