Доступність посилання

ТОП новини

Лідер сепаратистів у Слов’янську хоче від Путіна «миротворчих сил»


Бойовик сепаратистів на місці нічної перестрілки біля Слов’янська, 20 квітня 2014 року
Бойовик сепаратистів на місці нічної перестрілки біля Слов’янська, 20 квітня 2014 року
Лідер проросійських збройних сепаратистів у Слов’янську Донецької області В’ячеслав Пономарьов заявив у неділю російському агентству «РІА «Новості», що вирішив звернутися до президента Росії Володимира Путіна з проханням ввести «російські миротворчі війська» на території і всієї Донецької, і Луганської областей.

За його словами, захоплене його бойовиками місто нині «живе у стані облоги з боку «Правого сектору».

Крім того, Пономарьов вважає, що Путін має захистити сепаратистів і від Національної гвардії України.

Приводом для заяви стала нічна перестрілка на околиці міста, внаслідок якої є загиблі й поранені.

Як стверджують сепаратисти, на них нібито напали члени руху «Правий сектор»; на місці перестрілки, біля двох цілком спалених авт невідомих нападників начебто знайшли зовсім чисті й неушкоджені доларові купюри, роздруковану з ґуґлу мапу міста і візитівку лідера «Правого сектору» Дмитра Яроша. Цю непідтверджену версію відразу підхопило Міністерство закордонних справ Росії, стверджуючи у своїй заяві про причетність «Правого сектору» до події як нібито про достеменний факт.

«Правий сектор» заперечив свою причетність до перестрілки. В українських силових структурах говорять про можливість провокації, яку влаштували самі проросійські сили, особливо з урахуванням того, як оперативно повідомили про подію російські ЗМІ. Іще одна з версій – перестрілка між злочинними угрупованнями, які нині вільно діють у фактично непідконтрольному українським правоохоронцям Слов’янську.
XS
SM
MD
LG