Доступність посилання

ТОП новини

Центробанк Росії заборонив діяльність низки підрозділів українських банків у Криму


Центральний банк Російської Федерації заборонив діяльність низки підрозділів українських банків на території Кримського півострова. Згідно з повідомленням на сайті Центробанку Росії, заборона стосується банків «ПриватБанк», «ВіЕйБі Банк», «Київська Русь» та «Імексбанк» і поширюється на всі операції, крім передачі активів і зобовʼязань.

«Рішення про припинення діяльності підрозділів українських банків продиктовано винятково метою захисту інтересів вкладників і клієнтів, чиї законні права порушені, зокрема і внаслідок фактичного припинення роботи підрозділів цих банків у Республіці Крим і місті федерального значення Севастополі, а також відсутності перспектив відновлення ними діяльності», – пояснюють у Центробанку Росії.

У головній російській фінансовій установі зазначили, що «іншої можливості забезпечити ефективний захист вкладників і клієнтів цих банків не було».

Цивільно-правові вимоги до згаданих банків, зокрема і з боку Фонду захисту вкладників, за необхідності розглядатимуть компетентні судові органи, додали у російському Центробанку.
XS
SM
MD
LG