Доступність посилання

ТОП новини

Донеччина, крім Слов’янська, відносно спокійно пережила вихідні


Захоплена сепаратистами будівля МВС у Слов’янську
Захоплена сепаратистами будівля МВС у Слов’янську
Минула ніч і святкові дні на Донеччині минули переважно спокійно, при цьому було згорнуто антитерористичну операцію, тож відвертих конфронтацій в ці дні поменшало. Винятком стали події у Слов'янську, на околиці якого сталася перестрілка.

СБУ відзвітувало про перші результати розслідування перестрілки на блокпосту в Слов’янську (у ніч на неділю невідомі приїхали до блокпосту сепаратистів і вчинили перестрілку, МВС офіційно підствердило три смерті). У СБУ заявили, що напад був інсценований. СБУ заявляє, що встановлено, що тієї ночі в Слов'янську не було жодної організації, крім самих диверсантів і представників криміналітету, яких підтримують і озброюють офіцери ГРУ Збройних Сил Росії. Неправдива інформація, що подається в деяких російських ЗМІ, однозначно спростовується слідчими, які розслідують цей злочин», – заявили у відомстві. При цьому «візитівка Яроша», яку нібито знайшли в машині нападників, уже стала мемом в інтернеті.

У міліції констатували, що не контролюють ситуацію в Слов’янську через те, що місто фактично захоплене сепаратистами, тож розслідувати усі порушення будуть тоді, коли повернуть контроль над ситуацією. Також у місті вчинили напад на місце компактного проживання представників громади ромів, такі випадки дедалі більше напружують національне питання в регіоні.

По області блокпости

За вихідні збільшилась кількість блок-постів на Донеччині. За останній час Донецьк огородили блок-постами з усіх в’їздів, але ці пости зробили працівники ДАІ разом із міліцією. На Ясинуватському посту разом із ДАІ стоять групи озброєних людей з георгієвськими стрічками. Така ж ситуація в Артемівську та Слов’янську.

Цими вихідними з Єнакіївської міської ради пішли сепаратисти. Вони самі очистили будівлю, тепер над нею знову український прапор. Неофіційно таку ситуацію пов’язують з візитом у місто депутата Юрія Іванющенка (також відомого як Юра Єнакієвський), після якого сепаратисти і покинули захоплену раніше будівлю.

Із черговою заявою виступив також бізнесмен Рінат Ахметов. Він прокоментував ефективність влади на Донеччині, зауваживши, що не сумнівається в дієвості глави облдержадміністрації Сергія Тарути, а порівняння його з дніпропетровським колегою Ігорем Коломойським назвав некоректним.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG