Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: на Сході України все більше закликів до Росії про «порятунок»


(архівне фото)
(архівне фото)
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив у понеділок, що його країна «опиняється в дедалі складнішій ситуації» через те, що, за його словами, на Південному Сході України «дедалі більше лунають заклики до Росії врятувати від сваволі».

За словами Лаврова, під «сваволею» в Москві розуміють напади «бойовиків у масках, які діють абсолютно нещадно».

При цьому він згадав інцидент із перестрілкою біля Слов’янська Донецької області, де в ніч на понеділок загинули люди. Того дня МЗС Росії без підстав звинуватив у нападі український рух «Правий сектор», повторивши твердження місцевих проросійських сепаратистів; нині Лавров уже не згадував про цю версію.

«Ті, хто свідомо веде лінію на розв’язування громадянської війни, …займається злочинною політикою», – сказав Лавров, вочевидь маючи на увазі владу України, а не озброєних проросійських сепаратистів, які діють на Сході України, на думку оглядачів, за підтримки і під керуванням спецслужб Росії.

За його словами, Москва буде не тільки засуджувати, а й «припиняти» таку політику.

Після підписання Женевської заяви минулого тижня Захід уже не раз нагадував Росії, що вона має виконувати свою частину зобов’язань за нею і домогтися роззброєння від сепаратистів, які перебувають під її впливом. Крім того, від Росії вимагають відмовитися від планів воєнного вторгнення до материкової частини України після окупації й незаконної анексії нею українського Криму.
XS
SM
MD
LG