Доступність посилання

ТОП новини

Нові вимоги від імені Януковича: відведення військ, переговори з сепаратистами


Фото з однієї з прес-конференцій Віктора Януковича після втечі в Росію
Фото з однієї з прес-конференцій Віктора Януковича після втечі в Росію
Російські агентства поширили в понеділок нову заяву від імені колишнього президента України Віктора Януковича, в якій до влади України висувається низка «невідкладних вимог».

Ці вимоги сформульовані так: «Негайне відведення всіх Збройних сил України в місця постійної дислокації; негайне виведення зі сходу України направлених туди загонів так званої Національної гвардії, перевдягнених у військову форму та озброєних автоматичною зброєю і гранатами; негайний початок мирного діалогу з висуненими населенням східних регіонів лідерами з метою підтримки там систем життєзабезпечення».

Як мовиться в тексті, після цього необхідно провести референдуми з питань федералізації України й повноважень областей, а також про президентську або парламентську форму влади в Україні, за підсумками цих референдумів здійснити конституційну реформу, провести парламентські й президентські вибори під міжнародним контролем і спостереженням.

Агентства поширили цей текст, підписавши як місце його походження Ростов-на-Дону, місто на півдні Росії, де сам Янукович кілька разів давав прес-конференції після втечі з України і самоусунення з президентської посади.
XS
SM
MD
LG