Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині розігнали проукраїнський мітинг


У місті Рубіжному Луганської області невідомі люди розігнали в понеділок проукраїнський мітинг, повідомила Радіо Свобода одна з учасниць мітингу Марина Люта.

За її словами, проукраїнський мітинг проходив під гаслами «За єдність України» та «За мир». Людей зібралося близько ста чоловік. Серед них – чимало представників місцевої інтелігенції та студентів. Така акція у Рубіжному проходила вперше.

За свідченням очевидців, приблизно через годину після початку мітингу на людей напали невідомі, озброєні палицями. На одязі вони мали російські «георгіївські стрічки». Нападники з вигуками «Росія!» «Путін!» почали бити учасників проукраїнського мітингу.

«У людей буди розбиті губи, розсічення брови. Крові було досить багато. Наші хлопці почали відвозити людей у лікарню. Як мінімум 10 людей звернулися по медичну допомогу. Мого чоловіка схопили, побили і прив’язали до дерева і тримали так, поки не приїхала міліція. Ці люди підкинули йому ніж», – розповіла Марина Люта.

За її словами, чоловік досі перебуває у міліції.

Порядок під час заходу намагалися забезпечували 15 міліціонерів. Як повідомляють очевидці, вони практично не мали спеціального спорядження і не могли вплинути на ситуацію, адже нападників було близько ста осіб.

Водночас прес-служба обласного управління МВС повідомила, що всі працівники мали спецзасоби. За даними міліції, під час сутички потерпів один правоохоронець. Він отримав травму у вигляді різаних ран верхньої губи. Про інших потерпілих у прес-службі не повідомляють.
XS
SM
MD
LG