Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані звинувачують журналіста у шпигунстві на Вірменію


Рауф Мірґадіров, архівне фото
Рауф Мірґадіров, архівне фото
Правоохоронці Азербайджану офіційно звинуватили в понеділок відомого журналіста в державній зраді, заявивши, що він шпигував на Вірменію.

Як мовиться в заяві Генеральної прокуратури, Рауф Мірґадіров «був завербований спецслужбами Вірменії 2008 року і передавав до Єревана інформацію про державні таємниці Азербайджану».

Як мовиться в заяві, Мірґадірова звинувачують у тому, що він кілька разів зустрічався з вірменськими агентами у Вірменії, Грузії й Туреччині і передавав їм зображення й документи, що завдали шкоди безпеці і обороноздатності Азербайджану.

Журналіста взяли під досудовий арешт на термін у три місяці.

Рауф Мірґадіров, кореспондент російськомовної азербайджанської газети «Зеркало», був затриманий у Баку в суботу, як тільки він прибув туди з Туреччини, звідки його перед тим депортували. Останні кілька років він жив в Анкарі, звідки дописував статті, критичні до влади і Азербайджану, і Туреччини.

Правозахисники називають владу Азербайджану однією з найрепресивніших у світі стосовно журналістів.

Азербайджан і Вірменія здавна є традиційними регіональними суперниками. Останніми десятиліттями ворожнеча між ними загострена через конфлікт навколо Нагірного Карабаху.
XS
SM
MD
LG