Доступність посилання

ТОП новини

Підводний човен «Запоріжжя» ВМС України може лишитися Чорноморському флоту


Підводний човен Військово-морських сил Збройних сил України «Запоріжжя»
Підводний човен Військово-морських сил Збройних сил України «Запоріжжя»
Підводний човен Військово-морських сил Збройних сил України «Запоріжжя», що захопили російські військовослужбовці в Севастополі, не планують передавати до ВМС України він може залишитися у складі Чорноморського флоту Російської Федерації, повідомляє сайт газети «Флот України» (видання Міноборони), посилаючись на джерела в Чорноморському Флоті Російської Федерації.

Обслуговуванням систем підводного човна, що перебуває в експлуатації понад 43 років, займаються 57 членів екіпажу, які перейшли на бік Росії. За даними сайта, «Запоріжжя» потребує заміни акумуляторних батарей та ремонту торпедних апаратів. Також не працює акустична система виявлення шумових об'єктів МГ-200, яка необхідна для занурення і спливання підводного човна. Крім того, вийшов термін докового ремонту субмарини. Для відновлення підводного човна потрібно приблизно 20 мільйонів доларів.

Окрім підводного човна «Запоріжжя», у севастопольських бухтах також перебуває корабель управління «Славутич», корвети «Тернопіль», «Луцьк», «Хмельницький», «Придніпров'я», морський тральник «Чернігів», танкер «Бахмач», буксир «Кременець», медичне судно «Сокаль», навчальні катери «Нова Каховка», «Сміла», «Чигирин». З приводу виведення кожного корабля тривають окремі переговори з російською стороною.
XS
SM
MD
LG