Доступність посилання

ТОП новини

Друзі та адвокати Музичка заявляють про фальсифікацію слідства


Друзі Олександра Музичка (Сашка Білого) та його адвокати стверджують, що слідство у справі загибелі Музичка проводиться упереджено, а докази фальсифікуються. Про це вони заявили на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин загибелі Музичка.

Зокрема, як зазначив товариш Музичка Сергій Пандрак, пістолет, з якого застрелили Музичка, йому не належав, а та зброя, з якої було вбито Музичка, не залишилися на місці події, а її з собою забрали бійці «Сокола». Окрім того, він також розповів про факти, які суперечать офіційній версії слідства про те, що Музичко застрелив сам себе.

«Я єдина людина з УНА-УНСО, яка оглядала тіло Олександра у морзі. Я бачив такі рани раніше у Придністров`ї та Абхазії. Якщо людина стріляє в себе впритул, з`являються відразу додаткові складові цього пострілу, але я не бачив ні опіків, ні сажі, ні слідів порохових газів на тілі. Натомість, я бачив три рани в область серця, а також поранення в праву ногу, в районі стегна», – сказав Пандрак. Також в загиблого не знайшли ніж, який він постійно носив з собою на поясі. Також не зрозуміло, «чому спецпідрозділ взагалі утік з місця події».

Крім того, Пандрат заявив, що є свідок, який бачив, як бійці “Сокола” фактично розстріляли Музичка. Однак, цей свідок боїться офіційно дати свідчення.

Заступник генерального прокурора Олексій Баганець, посилаючись на висновки експертиз, заявив сьогодні на засіданні ТСК, що Музичко випадково застрелився з пістолета ПМ під час спроби бійців «Сокола» його затримати. Тіло активіста «Правого сектора» Музичка (Сашка Білого) з вогнепальними пораненнями у серце було виявлене вночі 25 березня біля села Бармаки неподалік Рівного.
XS
SM
MD
LG