Доступність посилання

ТОП новини

Євромайданівці Дніпропетровська вийшли на протест проти підвищення вартості проїзду


У Дніпропетровську перевізники поки не наважились підняти плату за проїзд
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:44 0:00
У вівторок євромайданівці Дніпропетровська пікетували міськраду, вимагаючи від влади відмовитись від планів щодо підвищення вартості проїзду в міському автотранспорті.

У руках вони тримали плакати з написами «Рентабельним тарифам – рентабельні зарплати», «Ні підвищенню плати за проїзд».

За словами учасників акції, вони виступають проти підвищення вартості проїзду, анонсованого перевізниками, адже вважають, що транспортники здатні зберегти чинні тарифи, «зменшивши свої апетити в отриманні надприбутків».

«Вже від сьогодні водії маршруток на деяких маршрутах почали вимагати сплачувати по 4 гривні. Питання – взагалі влада якось контролює цей процес?», – сказав Радіо Свобода координатор акції Андрій Бут.

Водночас керівник міської профспілки транспортників Михайло Тонконогий заявив, що здорожчання цін на проїзд неминуче.

«За нашими підрахунками, плата за проїзд має складати 3 гривні 50 копійок – 3 гривні 75 копійок. Хоча, якщо врахувати здорожчання пального майже у півтора рази, то плата за проїзд мала б складати насправді приблизно 4 гривні 50 копійок. Однак перевізники згодні зменшити свою рентабельність, але треба подивитись, як це зробити, щоб вони не залишились «в мінусах». Активісти кажуть, що перевізники «жирують». Це абсолютно не так», – заявив він.

Попри обіцянки, у Дніпропетровську перевізники поки не наважились підняти плату за свої послуги на третину без дозволу міської ради. Квиток на маршрутку, як і раніше коштує 3 гривні, на автобус – 2,5 гривні.

Як заявили в профільному управлінні Дніпропетровської міськради, анонсоване маршрутниками подорожчання нелегітимне: відповідного рішення в міськраді не ухвалювали.

Минулого тижня перевізники Дніпропетровська заявили, ціна проїзду в автобусах та маршрутках зросте приблизно на третину – до 4 гривень – через зростання вартості бензину.
XS
SM
MD
LG