Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Бойко: «Не боюся кримінальних переслідувань з боку влади»


Юрій Бойко
Юрій Бойко

«Коли вночі дзвонив телефон і я до нього вставав, то моя дружина знала, що відбувається. Коли траплялося щось серйозне, вона по інтонації розуміла і стояла напоготові зі штанами. Я їх одягав і біг на роботу. Тому коли траплялася аварія, вона вже розуміла по моєму тону, з поведінки, як це було. Коли я повертався і розповідав про аварії і смерті людей, вона мене завжди підтримувала». (26 березня 2006 року – rg.kiev.ua/page5/article712/)

«Ми хотіли багато дітей. Кількість ми не задумували, так вийшло. Спочатку двоє – син і дочка, потім перерва 7 років і ще дочка і син, потім знову 7 років, і ще двоє. Зазвичай на питання, чому у нас стільки дітей, я відповідаю так: у нас в провінції часто вимикали світло, це називалося «віїрні відключення електроенергії», і робити було нічого...» (26 березня 2006 року – rg.kiev.ua/page5/article712/)

«Я нікуди не виїжджав з країни, не боюся кримінальних переслідувань з боку влади. Київська обласна організація Партії регіонів буде боротися за своїх колег, за своїх товаришів. І я за них буду боротися. Щоб не сталося, я організацію не кину. Але це буде партійна організація, а не акціонерне товариство». (31 березня 2014 року)

Бойко: депутатів-регіоналів змушували голосувати за закони

«Треба розуміти, що коли президент і уряд ухвалювали рішення зупинити підписання Угоди про асоціацію, то керувалися тільки національними інтересами. Бо президент, коли приймає рішення, він несе відповідальність і за тих людей, які стоять сьогодні на Майдані, і тих людей, які на виробництві, в сільському господарстві. За всіх». (1 грудня 2013 року)

«А те, що депутатів змушували, то це правда. Була тверда дисципліна. Змушували депутатів голосувати. Приїздив президент і змушував голосувати. Тому ми сьогодні і виступаємо проти партії вождистського типу, яка може бути відроджена на останках Партії регіонів. Тому і хочуть виключити мене з партії. Але я відразу сказав: якщо я піду, то за мною зразу йде вся Київська обласна організація». (6 квітня 2014 року)

«Приїхала Нуланд, приїхала Ештон. І в цю ніч почали розганяти цей Майдан. Оце був такий ляпас Європі. Причому, хто там командував – це не так вже і важливо». (22 березня 2014 року)

«Для мене як для громадянина втрата Криму болюча, тому що я весь час їздив туди на відпочинок. Куди їхати тепер? Я не знаю. І багато людей не знають». (6 квітня 2014 року)

Бойко: енергетична безпека дуже важлива для України

«Погана влада Януковича була? Погана. Але він ніколи своїх територій не здавав. А ці вже здали». (22 березня 2014 року)


«Перш за все потрібно завершити військові дії, які сьогодні є з одного і з іншого боку. При чому, потрібно ж казати людям правду. Як можна було змусити воювати українську армію з російською в Криму, коли така ж сама ситуація була у нас на Майдані? Яка армія буде воювати з народом? Так само прийшли і подивилися жителі Криму на те, що діється в Києві, і вони почали протестувати проти подій, які були в Києві». (4 квітня 2014 року)

«Незважаючи на те, що я сьогодні в опозиції, я дуже позитивно ставлюсь до звернення прем’єр-міністра до Сходу країни. Що давайте об’єднаємося, тому що сепаратистські настрої, тому що загроза. І так само, як колись встав Захід, так само сьогодні встає Схід». (22 березня 2014 року)

«Набагато більший ефект для енергоефективності, для зменшення споживання природного газу дає використання власних енергетичних ресурсів. Скажімо, Чернігівська область або Київська область – торф. Переведення котелень на торф. Скажімо, це набагато дешевше. Східні області – це вугілля, вітряна енергетика». (4 квітня 2014 року)

«Європейський союз дуже зацікавлений в тому, щоб у нас були нормальні, прагматичні, ділові і розвинуті відносини з країнами Митного союзу так само, як Європейський союз відбудовує свої відносини з Митним союзом, тому, що відносини економічні ЄС і МС - так там товарооборот більше як 200 мільярдів доларів. І там прагматично дивляться на всі ці речі». (1 червня 2013 року)

«Ця історія навчила нас багато чому. Перш за все, ми тепер знаємо, що ми повинні більш відкрито проводити всі тендери. Це не стосується однієї якоїсь компанії, практично всі тендери і всі закупівлі, які проводяться в галузі енергетики проходили відкрито прозоро за участі журналістів і всіх, хто хотів». (26 січня 2013 року)

«Коли я побачив кадри, як на державну компанію було скоєно напад озброєних міліціонерів, у мене виникло відчуття, що якби з такою силою і таким напором захищали Крим або штаб Чорноморського флоту в Криму, то у нас було б багато успіхів. Бо налякати людей з державної компанії – це одне, а воювати за свою державу - це зовсім інше». (23 березня 2014 року)

«Як були ті ж судді, ті ж прокурори, ті ж міліціонери, такі ж самі команди йдуть суддям, тільки раніше давали команди одні люди з адміністрації президента, а сьогодні дають інші люди з тієї ж адміністрації президента. Тобто, на її погляд, нічого не змінилося. Така ж сама система діє». (4 квітня 2014 року)

XS
SM
MD
LG