Доступність посилання

ТОП новини

Символічний візит Байдена до України (світова преса)


Західна преса обговорює нинішній візит віце-президента США Джозефа Байдена до України. Аналітики розглядають як причини цього візиту, так і його можливі наслідки для України.

Британське агентство новин Reuters повідомляє, що візит Джозефа Байдена є вельми символічним. «Однак під час переговорів з українськими лідерами він оголосить американську технічну допомогу. У першу чергу це буде технічна інструкція для підвищення ефективності використання енергії, а також виробництва в газовій сфері і видобутку «нетрадиційних» газових ресурсів», – повідомляє Reuters.

Американська газета Los Angeles Times також зазначає, що візит Байдена є символічним, але він також може послужити нагадуванням Москві, що Захід готовий допомагати новонародженій українській владі, у той час як сусідня Росія їй перешкоджає. Хоча Білий дім і заявив, що ціллю візиту Байдена є наголосити на підтримці Сполученими Штатами «національної єдності та успішної конституційної реформи» в Україні, однак для російських чиновників та ЗМІ цей візит, а також інші політичні місії до Києва є доказом того, що Вашингтон управляє тимчасовою владою, повідомляє газета.
Яценюк та Байден домовилися про підтримку України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:36 0:00

На думку журналістів Washington Times, головною ціллю візиту буде розробка стратегії, яка допоможе Україні закачувати природний газ із Заходу, а не з Росії. «За словами одного чільного представника адміністрації США, спеціальна американська команда працювала над тим, щоб визначити, чи може такий «зворотний потік» працювати на користь України», – повідомляє газета. «Ця команда відвідала Словаччину, Польщу та Угорщину, щоб допомогти вирішити проблему реверсування потоку і щоб забезпечити Україні хоча б частково постачання природного газу», – написала Washington Times.

Німецька газета Deutsche Welle також нагадує, що Байден, у різкому контрасті зі своїм босом Бараком Обамою, який завжди виглядає так, ніби все тримає під контролем, не боїться показувати свої емоції. «Скоріш за все, у нього будуть різкі слова для Москви», – повідомляє видання. «Він, ймовірно, пообіцяє підтримку в розміщенні американських військових в Естонії та Польщі. У цілому, якби він вирішував, то, напевно, відповідь США на дії Росії щодо України була б суворішою. Наприклад, у вигляді суворіших санкцій проти Москви, тіснішої військової співпраці з Україною чи збільшення військ НАТО в Румунії та Болгарії», – пише Deutsche Welle.

Журналіст іншої американської газети Washington Post вважає, що Байден під час свого візиту має не забути пройтися Майданом, де він побачить меморіали для понад 100 українців, які віддали свої життя у боротьбі за краще майбутнє своєї країни. «Сотні тисяч українців вийшли на вулиці і боролися проти всього, що репрезентують Віктор Янукович і Володимир Путін», – пише видання. «Поїздка Байдена дає Сполученим Штатам можливість продемонструвати солідарність з народом України. Відвідування Майдану особливо зверне увагу на той факт, що нинішня криза виникла з прагнень українців бути вільними, а також спроб Путіна позбавити їх цієї можливості», – зауважує Washington Post.
  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG