Доступність посилання

ТОП новини

3,5 тисячі кримчан відмовилися від російського громадянства – ФСМ Росії


Федеральна міграційна служба Росії (ФМС) оформила 280 тисяч російських паспортів для жителів Криму. Про це повідомив заступник керівника відомства Сергій Калюжний у Сімферополі.

«Сьогодні надійшло близько 390 тисяч заяв на отримання паспортів Росії, оформлено 280 тисяч документів. При цьому цифра з кожним днем змінюється, а темпи роботи з оформлення документів зростають», – зазначає Калюжний.

За його словами, наразі до ФМС надійшло близько 3,5 тисяч заяв від мешканців Криму про відмову від російського громадянства. Терміни відмови від російського громадянства продовжуватися не будуть, наголошує Сергій Калюжний.

17 березня самопроголошений парламент Криму проголосив регіон незалежною суверенною державою і звернувся до Росії з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу Росії.

18 березня у Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу Росії Криму і Севастополя. Документ підписали російський президент Володимир Путін і самопроголошений прем’єр-міністр Криму Сергій Аксьонов.

Російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв пообіцяв, що Москва планує до літа завершити видачу російських паспортів в анексованому Криму.

Голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний заявив, що Російська Федерація, яка окупувала Крим, не має права позбавляти кримчан громадянства України.
XS
SM
MD
LG