Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликає Росію вивести війська і не підтримувати сепаратистів – уряд


©Shutterstock
©Shutterstock

Україна закликає Росію вивести війська з української території й привселюдно відмежуватися від підтримки сепаратизму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів.

«Українська сторона закликає виконати російську частину домовленостей. Закликаємо відвести війська з української території й звертаємо увагу на важливість публічного відмежування від підтримки тероризму й сепаратизму. Звертаємося до Росії закликати своїх прихильників, які чинять протизаконні дії на території України, припинити насильство й звільнити заручників і захоплені будівлі. Хочемо вірити, що домовленості з Росією коштують витраченого на них паперу», – мовиться в повідомленні уряду.

При цьому в Кабміні зазначають, що українська сторона почала виконувати домовленості, досягнуті 17 квітня в Женеві.

У повідомленні йдеться про те, що українська влада готова вислухати й піти назустріч всім законним політичним вимогам українців на Сході й на Заході.

Раніше виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звинуватив Росію й сепаратистів у невиконанні женевських домовленостей. Росія заявила, що то Україна їх не виконує.

17 квітня Україна, Європейський союз, США, Росія домовилися про роззброєння протестувальників і звільнення адміністративних будівель. Наступного дня Міністерство внутрішніх справ зупинило антитерористичну операцію на виконання Женевських домовленостей.

XS
SM
MD
LG