Доступність посилання

ТОП новини

Третина українців готова проголосувати за Порошенка-президента – опитування


Петро Порошенко
Петро Порошенко
На президентських виборах 25 травня Петра Порошенка як кандидата на президента готові підтримати 32,9 відсотка респондентів. Такими є результати опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень «Социс», Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою «Рейтинг» та Центром Разумкова, які презентував Комітет виборців України.

Другою у рейтингу електоральних симпатій є Юлія Тимошенко (9,5 відсотки), третім – Сергій Тігіпко (5,1 відсотка). Михайла Добкіна підтримують 4,2 відсотка виборців, Петра Симоненка – 4 відсотки. Інші кандидати наразі мають рейтинг нижчий за 4 відсотки. Водночас 9 відсотків респондентів зазначили, що не підтримують жодного з кандидатів, ще 14,6 відсотка не визначилися у своїх симпатіях.

За даними дослідження, за останній місяць рейтинг Порошенка зріс на 8 відсотків, рейтинг Тимошенко – на 1,3 відсотка, рейтинг Сергія Тігіпка знизився на 2,2 відсотка.

Учасникам опитування також поставили запитання про те, прихильником якої форми державного устрою України вони себе вважать. 70,9 відсотка відповіли, що є прихильниками унітарної України, 18.7 відсотка – що підтримують федеративний устрій.

Дослідження проводилося 9-16 квітня 2014 року серед населення України віком від 18 років. Опитано 6200 респондентів (по 1550 для кожного із соціологічних центрів) в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим). Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю face to face за місцем проживання респондента.

Статистична похибка вибірки не перевищує 0,8 відсотка.
XS
SM
MD
LG