Доступність посилання

ТОП новини

Росія звинувачує Україну і США у викривленні Женевських домовленостей


Москва здивована «викривленою інтерпретацією» Україною та США домовленостей у Женеві. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті МЗС Росії.

«Йдеться про те, що всі незаконні збройні формування мають бути роззброєні. Але замість ухвалення ефективних заходів щодо виконання цих домовленостей у Києві і Вашингтоні, а також низці європейських столиць продовжують заявляти про необхідність здати зброю лише українськими громадянами, які захищають свої інтереси на півдні та сході України. При цьому вони закривають очі на провокації бойовиків праворадикальних сил, зокрема так званого «Правого сектора», – йдеться у заяві російського МЗС.

Минулого четверга на переговорах у Женеві були досягнуті так звані Женевські домовленості. Вони передбачають, що всі «незаконні озброєні формування» мають бути роззброєні, а ті, хто зайняв державні будівлі, мають покинути їх. Сторони також вирішили, що захоплювачів будівель, які складуть зброю, треба амністувати. Тим часом сепаратисти на Сході України, які діють за підтримки Росії і дії яких в Україні кваліфікують як тероризм, відмовилися виконувати цю домовленість, висуваючи різноманітні вимоги. Захід нагадує Росії, що вона має вплинути на сепаратистів.
XS
SM
MD
LG