Доступність посилання

ТОП новини

Українська влада діє відповідально – сенатор Коркер


Американський сенатор про стриманість української влади у застосуванні сили проти сепаратистів на Сході України

Американський сенатор Боб Коркер закликає офіційний Вашингтон запровадити секторальні економічні санкції проти Росії. Про це він заявив у середу на прес-конференції в Києві. За його словами, поки виглядає так, що Росія більше зацікавлена повалити українську владу, ніж Захід їй допомогти. Сенатор-республіканець Боб Коркер пояснив Радіо Свобода детальніше, що він має на увазі.

– Зовнішній виклик, який становить Росія для цієї країни, на мою думку, наразі не отримав належної протидії з боку Заходу. Поки Росія не відчує, що вона має платити за те, що вона чинить на сході України, це буде продовжуватися. Я сподіваюся, що найближчим часом це зміниться.

– Якою буде доля мільярда доларів американської допомоги, яку, за Вашою ініціативою, отримає Україна?
Має бути відповідна протидія російській владі, яка ззовні створює різноманітні проблеми

– У цієї країни величезні фінансові потреби, найбільшим гравцем, щоб допомогти розв’язати проблеми, тут є, звичайно, Міжнародний валютний фонд, щоб провести необхідні структурні реформи. Звичайно, Європейський союз також запропонував економічну допомогу.

Як Ви згадали, я був дуже радий стати співавтором законопроекту, який надає певну економічну допомогу цій країні. Це підтримка і я був радий її надати. Але на додаток до підтримки цьому українському урядові, також має бути відповідна протидія російській владі, яка ззовні створює різноманітні проблеми всередині країни. Гадаю, що потрібно поєднувати обидва підходи, щоб ця країна була успішною.

– Ви хвалите українську владу за стриманість у відносинах Росією. Але багато людей в Україні критикують владу за те, що вона, мовляв, втратила Крим, і можливо втрачає схід України. На чому базується Ваша оцінка?
Думаю, що українська влада продемонструвала дуже сильну витримку

– Ми говорили про це сьогодні. Я думаю, що представники влади добре усвідомлюють те, що люди їх критикують, що можливо вони не спроможні зупинити Росію. Щиро кажучи, якщо Росія на це націлиться і не буде відповідних кроків з боку Заходу, то дуже складно, якщо неможливо, навіть людям з сильною волею, складовій української армії, її зупинити. У них немає ресурсів і кадрів, щоб це зробити.

Я думаю, що Росія, можливо, хоче, щоб Україна пішла на крок, який у світі сприйняли б як те, що це вона створює проблему. Я думаю, що українська влада продемонструвала дуже сильну витримку. Великим уроком було те, що відбулося в Грузії у 2008 році, і я думаю, що український уряд усвідомлює обставини і з огляду на те, що робив дотепер, діє відповідально.
  • Зображення 16x9

    Мар’яна Драч

    На Радіо Свобода – з 1996 року. Вела різні програми, серед яких «Україна і світ» та «Свобода сьогодні». Вивчала міжнародні відносини в Рузвельтському університеті в Чикаго і державне управління та економіку в Інституті державного управління і місцевого самоврядування (нині Академія) в Києві. Директор Української служби Радіо Свобода з травня 2013 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG