Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Харківщини виступили проти використання військових проти сепаратистів


Михайло Добкін
Михайло Добкін
Депутати Харківської обласної ради ухвалили звернення до Верховної Ради, у якому зокрема виступили проти використання збройних сил під час антитерористичної операції.

За даними кореспондента Радіо Свобода, у зверненні депутати також висловили свою позицію щодо децентралізації влади, державного устрою, конституційної реформи, а також статусу російської мови.

Окремі депутати, представники фракції «Батьківщина», виступили проти пункту звернення щодо критики антитерористичної операції, наголошуючи, що «армія виконує свою функцію, а саме – протистоїть диверсійним і терористичним групам». Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, депутат від «Батьківщини» Іван Варченко зазначив, що вимога щодо невикористання збройних сил з’явилася у зверненні за кілька годин до початку засідання.

Варченко назвав згаданий пункт «піар-ходом» кандидата на президента України, голову фракції Партії регіонів у Харківській облраді Михайла Добкіна. Сам Добкін однак заявив, що вважає всі вимоги, оприлюднені у зверненні, доречними.

«Я вважаю, що ми абсолютно чітко правильно прописали наші вимоги. Це прохання – не голос у пустелі, а вимога – терміново припинити використання збройних сил для утиску протестних настроїв на сході України», – заявив Михайло Добкін.

У Харківській обласній раді більшість складають депутати Партії регіонів і комуністи.
XS
SM
MD
LG