Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний у скоєнні терактів у Дніпропетровську заявив, що зізнався під тиском


©Shutterstock
©Shutterstock
Підозрюваний у скоєнні терактів у Дніпропетровську Віталій Федоряк заявив про свою невинуватість і про те, що попередні зізнання в скоєнні злочину зробив під тиском. Заяву про це Федоряк зробив під час засідання Індустріального районного суду Дніпропетровська.

За його словами, під час досудового слідства правоохоронці застосовували до нього засоби морального та фізичного тиску, тиснули на родичів. Зокрема, він повідомив, що його «били, катували».

Він пообіцяв детально розповісти про протиправні дії правоохоронців на наступному засіданні.

Віталій Федоряк раніше свою вину визнавав повністю.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів від держави. Серед підсудних були дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також звинувачували у скоєнні ще 7-ми терактів у різних містах України.

У лютому 2014 року прокуратура відмовилась від своїх обвинувачень щодо Льва Просвірніна і Дмитра Реви. Віктор Сукачов вину визнав частково, а потім у судовому слуханні повідомив, що давав свідчення за інструкціями СБУ.
XS
SM
MD
LG