Доступність посилання

ТОП новини

Видавництво «Смолоскип» вручило літературні премії молодим літераторам


Лауреати літературної премії «Смолоскип» Оксана Гаджій та Лесик Панасюк
Лауреати літературної премії «Смолоскип» Оксана Гаджій та Лесик Панасюк
Видавництво «Смолоскип» нагородило у Києві лауреатів щорічного літературного конкурсу серед молодих літераторів. Першої премії в жодній із номінацій не було здобуто. Натомість друга премія в номінації «Поезія» дісталися Лесику Панасюку та Євгенії Любій. Їхні збірки, за традицією, видавництво надрукує власним коштом.

«Щороку тексти, які подають на конкурс, стають дедалі кращими, тому загалом відзначених авторів і премій цього року багато. Вони не такі високі, як хотілося б, однак журі досить прискіпливо ставиться до якості творів. Варто зауважити, що нині рукописи, які здобули третю премію, значно вищої якості, ніж на початку 1990-х років», – пояснив відсутність лауреатів першої премії директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків.
Лауреат третьої премії видавництва «Смолоскип» за поезію Мідна
Лауреат третьої премії видавництва «Смолоскип» за поезію Мідна
​Другої премії в номінації «Проза» присуджено не було. Третю премію здобули Гєник Бєляков, Оксана Гаджій, Андрій Шийчук, Мідна (Ольга Єрмак), Ірина Загладько, Олексій Шендрик у номінації «Поезія» та Христина Денис, Марина Єщенко, Богдан Ославський, Галина Рис у номінації «Проза». Твори цих літераторів будуть публікуватися в альманахах та антологіях видавництва.

Чимало номінантів отримали заохочувальні премії та відзнаки «перспективний автор».

Премія видавництва «Смолоскип» – це один із небагатьох літературних конкурсів для авторів-початківців, який стартував у 1993 році. Літературна премія відкрила таких письменників, як Тарас Прохасько, Сергій Жадан, Галина Крук, Роман Скиба, Олена Степаненко, Софія Андрухович, Дмитро Лазуткін, Ірина Шувалова, Юлія Стахівська, Павло Коробчук, Олег Коцарев та інші.
XS
SM
MD
LG