Доступність посилання

ТОП новини

Меркель розчарована діями Росії – речник


Ангела Меркель
Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель розчарована діями Росії щодо України. Про це повідомив речник німецького уряду Штеффан Зайберт.

За його словами, у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним Ангела Меркель наголосила, що від Москви чекають виконання женевських домовленостей. Штеффан Зайберт зазначив, що Меркель дуже стурбована подіями у східній Україні.

«Будь-хто, хто обʼєктивно стежить за подіями, робить висновок, що те, що ми бачимо з російського боку після женевських домовленостей – зокрема, те, що ми бачимо з боку проросійських сепаратистів – дуже розчаровує. Росія мала можливість (і досі її має) заявив про свою підтримку женевської угоди і використати свій значний вплив на сході України. Нічого цього вона не зробила», – переповів речник німецького уряду заяву Ангели Меркель.

Водночас на сайті російського президента у повідомленні про телефонну розмову з Меркель не згадано про її зауваження на адресу Росії. У Кремлі заявили, нібито Путін і Меркель обговорювали «небажання київської влади виконувати женевські угоди».
XS
SM
MD
LG