Доступність посилання

ТОП новини

У Міжнародному кримінальному суді взялися за справу щодо подій в Україні під час Євромайдану


Прокурор Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда розпочинає попереднє вивчення ситуації в Україні. Про це йдеться у повідомленні прес-служби гаазького суду.

«17 квітня 2014 року уряд України подав заяву відповідно до статті 12 (3) Римського статуту про визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду щодо злочинів, вчинених, за твердженнями, на території України в період із 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року», – поінформували у суді.

Наразі прокурор розпочинає попереднє вивчення ситуації «з метою встановити відповідність вимогам Римського статуту для подальшого відкриття досудового розслідування».

«Відповідно до статті 53 (1) Римського статуту, прокурор розглядатиме питання юрисдикції, прийнятності та інтересів правосуддя», – повідомили у гаазькому суді.

Генеральна прокуратура України інкримінує колишньому президенту Віктору Януковичу організацію масових убивств у Києві під час Євромайдану. 18-20 лютого в центрі Києва під час зіткнень між правоохоронцями й учасниками Євромайдану загинули понад 100 осіб.
XS
SM
MD
LG