Доступність посилання

ТОП новини

Кличко лідирує на виборах мера Києва – опитування


Віталій Кличко
Віталій Кличко
Лідер партії УДАР очолює рейтинг кандидатів на посаду мера Києва. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

Як повідомив директор соціологічної служби центру Андрій Биченко, за Кличка готові проголосувати 34,8 відсотка опитаних і 52,5 відсотків тих, хто збирається взяти участь у виборах і вже визначився з вибором.

На другому місці за рівнем електоральної підтримки – голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко (відповідно 7,6 і 10,5 відсотків), на третьому місці – лідер Європейської партії України Микола Катеринчук (5,8 і 9,4 відсотка). Далі у рейтингу йдуть народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко (3 і 4,2 відсотка), висуванець від партії «Демократичний альянс», народний депутат Леся Оробець (2,9 і 4,1 відсотка), висуванець від партії «За Україну», народний депутат Вʼячеслав Кириленко (1,4 і 1,9 відсотка). Не підтримали б жодного з кандидатів 7,2% опитаних.

Серед партій найбільшу підтримку серед респондентів має партія УДАР: за неї на виборах до Київської міської ради збираються голосувати 29,2 відсотка опитаних, або 42,1 відсотка тих, хто збирається взяти участь у виборах і вже визначився з вибором.

Дослідження проводилось соціологічною службою Центру Разумкова у Києві з 11 до 17 квітня. Всього опитано 2039 респондентів віком від 18 років.
XS
SM
MD
LG