Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон зафіксував над Україною російські літаки


Ілюстраційне фото, російські військові літаки
Ілюстраційне фото, російські військові літаки
Російські літаки 25 квітня залітали в повітряний простір України, заявляють в Міністерстві оборони США. Прес-секретар Пентагону заявив в п'ятницю про те, що протягом останньої доби російські військові літаки кілька разів порушували повітряний простір України. Представник Міністерства оборони США закликав Москву «невідкладно зробити кроки з деескалації напруженості».

Раніше неназвані представники американського уряду повідомили інформаційному агентству Associated Press, що ці порушення швидше за все являють собою провокації з метою створення напруженості. За їхніми словами, російські акції можуть бути або демонстрацією сили або спробою перевірити дію українських радарів протиповітряної оборони.

Прес-секретар Пентагону заявив про те, що представники Міністерства оборони Росії поки не відповіли на офіційний запит про організацію розмови між головою Пентагону і міністром оборони Росії Сергієм Шойгу.

24 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про початок навчань поблизу українського кордону. Тоді ж він заявив, що російські літаки відпрацьовуватимуть бойові дії поблизу державного кордону.
XS
SM
MD
LG