Доступність посилання

ТОП новини

За підтримку тероризму керівництво Росії повинно нести відповідальність − Турчинов


Слов'янськ, 18 квітня
Слов'янськ, 18 квітня
За підтримку тероризму керівництво Росії повинно нести відповідальність відповідно до норм міжнародного права. Про це заявив виконувач обов’язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

За його словами, 25 квітня злочинці захопили міжнародних інспекторів від ОБСЄ, які працюють в Україні та за власною ініціативою захотіли відвідати місто Слов`янськ. «Навіть їх міжнародний мандат не зупинив озброєних злочинців, які за звичною для себе схемою захопили неозброєних експертів», − сказав Турчинов.

Він наголосив, що цей злочин не міг відбутись без дозволу або прямого наказу керівництва Російської Федерації, «яке координує та демонстративно підтримує терористів, що зі зброєю в руках утримують приміщення, захоплюють заручників, катують та вбивають людей».

«Політичне керівництво Російської Федерації повинно нести відповідальність за підтримку та сприяння тероризму, відповідно до норм міжнародного права», − підсумував Турчинов.

Вчора сайт Міністерства внутрішніх справ України повідомив про затримання автобуса з представниками ОБСЄ, згодом затримання іноземців підтвердив самопроголошений мер Слов’янська В’ячеслав Пономарьов.
XS
SM
MD
LG