Доступність посилання

ТОП новини

Запорізька самооборона передала на блокпости майно браконьєрів


Самооборона Запоріжжя взяла під контроль рибінспекцію та керує рейдами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Самооборона Запоріжжя взяла під контроль рибінспекцію та керує рейдами

Запорізька самооборона почала взаємодію з рибінспекцією та міським управлінням екології. Відбулося кілька рейдів. Як передає кореспондент Радіо Свобода, напередодні відбулося перше «нічне полювання» на порушників.

Попри те, що самих браконьєрів піймати на гарячому не вдалося, з заповідника Кучугури в Каховському водосховищі було знайдено понад кілометр риболовних сітей.

«Ми їздимо у спільні рейди, але до останнього не розголошуємо інформацію куди саме направляємося. Не секрет, що і в рибоохороні можуть бути зацікавлені в тому, щоб браконьєрів не піймали. Тому ми отримуємо інформацію зі своїх джерел і лише самооборонівці вирішують куди їхати. Рибінспекція та екологи їдуть з нами, але лише ми знаємо координати», – прокоментував план и рейдів представник Самооборони Запоріжжя Сергій Грицаєнко.

Риболовні сіті минулої ночі самооборонівці та інспектори знайшли в заповіднику Каховського водосховища Кучугури. З понад кілометру сітей визволили, більш ніж триста кілограмів риби. Найбільшу рибу, котра незабаром має зайти на нерест, навіть цілували, бажаючи гарного малька.

«Дуже багато риби. Попри те, що порушників на гарячому не впіймали, рейд, безумовно, успішний. Дуже баг7ато риби визволили, багато сітей знайдено», – сказав начальник відділу природно-заповідного фонду Олександр Деревенський.

А от щодо знахідки, то частину сітей було спалено. Частину ж самооборонівці забрали для обгородження блокпостів.

Коли ми тут видалемо поплавки та вантаж, це вже буде просто сітка, а не знаряддя браконьєра. Відтак, використаємо на блокпостах для огорожі, зазначили самооборонівці.
XS
SM
MD
LG