Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк віч-на-віч поговорив з італійським прем’єром про підтримку «Групи семи»


Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України
Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України
В суботу, 26 квітня, перебуваючи у Римі, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся із главою італійського уряду Маттео Ренці. В інтерв’ю журналістам український прем’єр не уточнив подробиць переговорів.

Яценюк лише зазначив, що йшлося про чітку позицію країн «Групи семи» (G7) щодо підтримки територіальої цілісності України задля збереження миру й стабільності у Європі.

За повідомленням прес-служби італійського кабміну, прем’єр Ренці висловив українському колезі підтримку стосовно реформ, які здійснює уряд у Києві.
Маттео Ренці також підтвердив сподівання міжнародної спільноти на проведення чесних виборів президента України 25 травня.

«Сторони підтвердили чудові економічні відносини між двома країнами», – зауважили в прес-службі італійського уряду.

Члени української делегації розповіли Радіо Свобода, що зустріч Яценюка і Ренці відбулася «у дуже теплій атмосфері». Остання зустріч на рівні глав урядів України та Італії востаннє відбулася 16 років тому.

Оглядачі у Римі припускають, що основною причиною для переговорів стала конфліктна ситуація між Україною та Росією.

Раніше в суботу лідери держав «Групи семи» в опублікованій заяві наголосили на готовності терміново ухвалити нові санкції проти Росії, щоб забезпечити умови для проведення в Україні президентських виборів наприкінці травня.
XS
SM
MD
LG