Доступність посилання

ТОП новини

Польща і Данія вимагають звільнити у Слов'янську військових інспекторів ОБСЄ


Затримані біля Слов'янська на сході України міжнародні військові інспектори з країн ОБСЄ мають бути негайно звільнені. Про це заявив Міністр оборони Данії Ніколаї Ваммен.

«ОБСЄ активно веде переговори з людьми, що затримали інспекторів організації. Очевидно, що це затримання є абсолютно неприйнятним, і група повинна бути негайно звільнена», – підкреслив Ваммен.

Крім того, Міністерство закордонних справ Польщі закликало міжнародне співтовариство подвоїти зусилля для звільнення затриманих в Україні військових інспекторів.

«Закликаємо викрадачів негайно і беззастережно звільнити затриманих, а міжнародне співтовариство – подвоїти зусилля для їх звільнення», – йдеться у заяві.

За даними секретаріату ОБСЄ, у складі групи інспекторів є четверо німецьких фахівців і по одному військовому спостерігачеві з Данії, Польщі, Чехії та Швеції. Останній раз вони виходили на зв'язок в п'ятницю вранці.

25 квітня об 11.40 на в`їзді до Слов`янська невідомі зупинили автобус із 13 пасажирами. Серед них були 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій транспортного засобу. За попередньою інформацією, захоплені громадяни перебувають в приміщенні УСБУ, і звільняти їх сепаратисти поки що не збираються.
XS
SM
MD
LG