Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку захоплюють обласний телецентр, хочуть російських каналів


У Донецьку захопили обласний телецентр
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00
У Донецьку кількасот представників сепаратистського угруповання «Донецька республіка» захопили в неділю обласну державну телерадіокомпанію з вимогою повернення трансляції російських телеканалів. Міліція не чинила опору сепаратистам.

На подвір’ї телецентру чергує озброєна міліція, вхід у будівлю охороняють представники угруповання «Оплот». На будівлі на якийсь час піднімали прапор «Донецької республіки», але потім його зняли.

За інформацією прес-служби «Донецької республіки», будівля ОДТРК під контролем мітингувальників. Ведуться роботи на забезпечення трансляції російського телеканалу «Росія 24», відомого як один із найбільш пропагандистських.

За повідомленнями, російський канал уже ввімкнули на аналоговій частоті замість обласного «27-го каналу». Тим часом у цифровому ефірі обласного каналу далі йде місцева передача з участю священика з логотипом «Єдина країна».

Сепаратисти хотіли також вимкнути трансляцію всіх українських телеканалів і замінити їх російськими, але керівництво телецентру заявило, що це технічно неможливо, бо з Донецька йдуть передачі тільки обласного каналу.

Донецька міліція тим часом запевняє, що «мітингувальники перебувають біля будівлі обласної державної телерадіокомпанії», «громадський порядок вони не порушують, у конфлікт із міліціонерами, які несуть там службу, не вступають», і взагалі «ситуація під контролем правоохоронців».
XS
SM
MD
LG