Доступність посилання

ТОП новини

Політолог: Путін запровадив постмодерний фашизм


Один з провідних дослідників демократичних процесів у світі, професор соціології та політології Стенфордського університету Ларрі Даймонд поділився з Голосом Америки своїм баченням ситуації в Україні та поведінки Росії.

На погляд науковця, дії Кремля в Криму та на Сході України несуть смертельну загрозу світовому порядку. Володимир Путін – сучасний Гітлер, що добивається поставленої мети протилежними, більш витонченими, ніж Гітлер, методами, вважає Ларрі Даймонд. Поведінку Кремля він називає – пост модерним фашизмом.

«Зрозумійте мене правильно, рівень авторитарного контролю в Росії сьогодні не порівняти з нацистською Німеччиною. Там ще існує місце для громадянського суспільства, для незалежної думки, ще існує хоч і дуже обмежене сприйняття інакодумців. Але тенденції надзвичайно загрозливі».

Політолог не думає, що Кремль має далекоглядний план захоплення України, натомість намацує ситуацію і діє відповідно до реакції України та Заходу. На Сході України, Путін створив собі два варіанти розвитку подій, і обидва виграшні для нього, переконаний професор Даймонд. Він продовжуватиме розпалювати сепаратистські настрої та дії в Україні. Якщо українці не чинитимуть спротив, там виникнуть якісь автономні території, які фактично підлягатимуть Москві. У разі ж, якщо українці спробують протистояти, Кремлівська пропаганда змалює дії Києва, як боротьбу проти свого народу та введе війська, прогнозує експерт.

«Як політолог, я маю віддати належне Путіну та його військовим і політичним стратегам, які проводять повільне захоплення Східної України. З погляду тактики, це дуже розумно».

Ларрі Даймонд переконаний, що Путін перебуватиме при владі ще досить довго, однак, його шалена популярність почне зменшуватись разом з прогнозованим погіршенням економіки.

«Сьогодні Путін для Росії, як стероїд, як наркотик. Ви відчуваєте хвилю енергії, сили, але її не можливо підтримати, оскільки вона неприродна. Під усім цим нафта та газ».

Ларрі Даймонд переконаний, що для майбутнього світу життєво важливо, щоб США допомогли Європі позбутися газової залежності від Росії, навіть за умови економічних втрат. А захід загалом, каже політолог, зобов’язаний надати Україні військову та економічну допомогу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG