Доступність посилання

ТОП новини

Стан Кернеса після замаху на вбивство дуже тяжкий


Міський голова Харкова Геннадій Кернес
Міський голова Харкова Геннадій Кернес
У мера Харкова Геннадія Кернеса внаслідок замаху поранена грудна клітка і черевна порожнина, повідомив професор Валерій Бойко, який очолював групу хірургів, що оперували Кернеса.

«Дуже тяжке пошкодження. Це тяжке торакоабдомінальне поранення з пошкодженням низки органів, з тяжкою кровотечею, шоком», – сказав лікар журналістам біля лікарні, в якій перебуває мер Харкова.

На даний час, за його словами, операція завершена, але з операційної Кернеса не вивозять. «Зараз із ним працюють лікарі-реаніматологи. У цій ситуації ми зробили все, що можливо», – сказав Бойко.

На запитання, чи є загрозу життю Кернеса, лікар відповів ствердно.

За його словами, лікарі поки що не дають ніяких прогнозів. Кернес зараз нетранспортабельний, тому наразі його нікуди перевозити не будуть, додав лікар.

Міліція відкрила провадження про замах на Кернеса

Міліція Харкова повідомляє про відкриття кримінального провадження за фактом замаху на вбивство харківського мера Геннадія Кернеса. Він отримав вогнепальне поранення.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба головного управління МВС у Харківській області.

У міліції нагадали, що сьогодні близько 12:00 невідомі особи на Білгородському шосе вчинили напад на мера Харкова.

«У результаті Геннадій Кернес отримав проникаюче вогнепальне поранення», – йдеться в повідомленні.

На місці події працює слідчо-оперативна група міліції під керівництвом начальника головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв.

Турчинов доручив МВС і СБУ розслідувати замах на Кернеса

Виконувач обов’язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив розслідувати замах на життя Геннадія Кернеса, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Олександр Турчинов доручив Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України негайно провести розслідування замаху на життя мера Харкова Геннадія Кернеса і доповісти про результати», – йдеться в повідомленні.

У Кернеса стріляли на ураження в область серця – Добкін

У харківського мера Геннадія Кернеса стріляли в область серця на ураження, заявив кандидат у президенти України від Партії регіонів, колишній голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

«Можу сказати одне, що стріляли на ураження в область серця, і за щасливим випадком маємо те, що маємо – без смертельного наслідку», – сказав Добкін.
У Кернеса стріляли, найімовірніше, зі снайперської гвинтівки – Добкін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Як передає кореспондент Радіо Свобода, Добкін назвав поранення Кернеса дуже тяжким. «У голові не вкладається, що в рідному місті відбувається те, про що ми ніколи не могли подумати. Якщо хочете знати мою думку, то стріляли сьогодні не в Кернеса, а по Харкову. Це не вперше таке ставлення до нашого міста, до наших жителів», – сказав Добкін.

За словами Добкіна, на місці події знайшли гільза калібру 7,62 міліметра, стріляли зі снайперської гвинтівки Драгунова, з протилежного боку дороги.
XS
SM
MD
LG