Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ініціює створення комісії із розслідування нападів на посадовців


Петро Порошенко
Петро Порошенко
Створити міжвідомчу комісію із розслідування фактів нападів на посадових осіб та спроб зірвати виборчий процес ініціює народний депутат, кандидат у президенти Петро Порошенко.

«Враховуючи необхідність недопущення інцидентів, подібних тому, що стався сьогодні у Харкові з нападом на міського голову, напружену ситуацію на сході України і продовження спроб дестабілізації ситуації в країні, зокрема і відвертий терор проти наших громадян, звертаюся до Кабміну з пропозицією про створення міжвідомчої комісії з розслідування фактів нападів на посадових осіб та спроб зриву виборчого процесу», – йдеться у заяві Порошенка, поширеній його прес-службою.

Петро Порошенко пропонує, щоб цю комісію очолив прем’єр або перший віце-прем’єр, а до її складу увійшли міністр внутрішніх справ, генпрокурор та голова СБУ.

Сьогодні близько 12:00 харківський міський голова Геннадій Кернес був поранений у спину невідомим, коли він їхав на велосипеді на Білгородському шосе. Його доставили до лікарні швидкої та невідкладної допомоги, де прооперували.

Як повідомив директор Інституту хірургії професор Валерій Бойко, операція тривала близько 2-х годин. У мера Харкова тяжке поранення грудної клітки і черевної порожнини.

Виконувач обов’язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив МВС і СБУ розслідувати замах на життя мера Харкова Геннадія Кернеса.
XS
SM
MD
LG