Доступність посилання

ТОП новини

Луганці просять міліцію захистити їх від проросійських активістів


Луганці просять міліцію захистити їх від проросійських активістів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00

Луганці просять міліцію захистити їх від проросійських активістів

Луганці просять міліцію захистити їх від проросійських активістів. Це сталося після того, як у понеділок на площу Луганська, де проходив мітинг під українськими прапорами, прийшли невідомі, озброєні палицями та електрошокерами. Як передає кокеспондент Радіо Свобода, вони вели себе агресивно, скандували «Росія! Росія!». На противагу їм стали члени луганської сотні самооборони. Після кількох хвилин словесної перепалки, проросійські активісти відступили.

Учасники мітингу під українськими прапорами пройшлися маршем до будівлі обласного управління МВС. Там вони вимагали від міліціонерів захисту від проросійських активістів і звинувачували їх у бездіяльності.

«Чому міліція постійно вичікує, чому органи влади, яким ми платимо зарплату, не виконують свої функції?», – говорить громадський діяч Ігор Запрудський.

Учасники мітингу вимагали від правоохоронців домогтися звільнення командира спецпідрозділу «Темур» Темура Юлдашева, якого утримують у захопленій будівлі СБУ. Підрозділ «Темур» створено нещодавно у структурі МВС на базі громадського формування для відповіді російським диверсантами.

У понеділок, коли новобранці підрозділу на чолі зі своїм керівником Темуром Юлдашевим прибули у містечко Щастя, що поблизу Луганська для проходження підготовки у школі міліції, на них напали невідомі. Згодом стало відомо, що Темура Юлдашева захопили і утримують проросійські активісти у будівлі обласного управління СБУ.

В міліції запевняють, що докладають усіх зусиль для його звільнення.
XS
SM
MD
LG