Доступність посилання

ТОП новини

Україна може заблокувати деякі російські сайти – РНБО


Україна може заблокувати деякі російські сайти і робитиме все можливе, щоб трансляцію російських каналів на українській території не було відновлено. Про це повідомила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар.

«Зараз трансляцію (російських каналів) заборонено, і ми робимо все, щоб вона не відновилася, зокрема, і на Сході, де це відбувається силовим способом. Росія заблокувала доступ до 10 українських сайтів, очевидно, що і для нас це є актуальним, але це перебуває лише в процесі розробки», – зазначила Сюмар.

За словами Вікторії Сюмар, наразі вивчається питання щодо блокування деяких російських сайтів, які використовують терористи на Донеччині для поширення інформації.

Учора на Донеччині користувачів аналогового та цифрового телебачення відключили від мовлення українських телеканалів. На цифровому мовленні не залишилось жодного українського телеканалу, а у користувачів аналогового телебачення відключена частина каналів – «5 канал» і Перший національний. Натомість у частини аудиторії з'явилось російське телебачення, зокрема канал «Росія-24».

У понеділок у приміщення ретрансляційного центру у Донецьку увійшли озброєні люди та провели перекомутацію на трансляцію російських телеканалів.

У неділю у Донецьку кількасот представників сепаратистського угрупування «Донецька республіка» захопили обласну державну телерадіокомпанію з вимогою повернення трансляції російських телеканалів і увімкнули канал «Росія-24».
XS
SM
MD
LG