Доступність посилання

ТОП новини

Донецька міськрада закрила парк, де повинен був пройти мітинг «За єдину Україну»


Донецька міська рада закрила парк Щербакова, де сьогодні ввечері, 30 квітня, повинен був пройти мітинг-концерт «За єдину Україну». Донецька міська рада повідомила, що надійшла низка повідомлень від політичних партій, громадських організацій та ініціативних груп громадян про проведення масових заходів на території міста, одним з них є мітинг-концерт «За єдину Україну», анонсований на 30 квітня 18.00 у парку культури і відпочинку імені Щербакова.

«Зважаючи на офіційний лист Донецького міського управління Головного управління МВС України в Донецькій області, що надійшов до Донецької міської ради 30.04.2014 року, про те, що під час проведення цього заходу можливі конфліктні ситуації і масові порушення громадського порядку, було прийнято рішення про закриття міського парку культури і відпочинку імені Щербакова 30 квітня 2014 року з 12.00 до 23.00. У зв`язку з цим проведення мітингу-концерту 30 квітня 2014 року в Міському парку культури і відпочинку ім. О.С. Щербакова є неможливим», – сказано в заяві міськради.

Організатором проведення мітингу-концерту «Донбас за мир і Україну» виступив Комітет патріотичних сил Донбасу (КПСД), який проводив проукраїнський мітинг 17 квітня. Комітет, організовуючи мітинг, наголошував, що захід традиційно почнеться з молитви і звертався до всіх правоохоронних органів, органів влади всіх рівнів, Служби безпеки України з проханням захистити мирні збори 30 квітня, захистити Донецьк і народ України.

28 квітня увечері в Донецьку кілька десятків агресивно налаштованих молодчиків напали на українських активістів. Вони наздогнали колону з українськими активістами і накинулися з палицями, залізними кілками і ланцюгами, б`ючи всіх підряд. Міліція практично не втручалася.
XS
SM
MD
LG