Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині нападають на банки і залякують людей


Проросійські активісти нападають і обшукують «підозрілий автомобіль», 29 квітня 2014 року
Проросійські активісти нападають і обшукують «підозрілий автомобіль», 29 квітня 2014 року
На Донеччині через наближення травневих свят знову загострюється конфлікт, на самі ж свята тут прогнозують численні провокації. У різних містах області тривають захоплення будівель, заручників, котре здійснюють представники самопроголошеної так званої республіки.

Представники української влади вже визнали, що не контролюють ситуацію в регіоні, вони звинувачують у цьому місцевих силовиків. Те, що ситуація не контролюється українською владою – визнали нарешті і в Києві, але зміни тактики за цим так і не відбулося.

Прихильники Росії продовжують захоплювати будівлі, сьогодні під їх контролем залишається низки установ Донецька, Горлівки, Краматорська, Слов’янська, Костянтинівки, Маріуполя, Єнакієвого та низки менших населених пунктів. Міліція повідомляє, що у бойовиків від 30 до 50 заручників, серед яких і правоохоронці.
29.04.2014
Зниклі і вбиті на Сході України

Щодня з’являються нові повідомлення про погрози, викрадення, затримання чи знайдені тіла далі

Завоювання інформаційного простору

При цьому, збільшився вплив самопроголошеної республіки на інформаційний простір – на ФМ-хвилях у Донецьку з’явилось радіо «Республіка», де поряд із російськими новинами йдуть повідомлення від самопроголошеного уряду так званої ДНР. Заміть обласного державного телеканалу тепер мовить телеканал самопроголошеної республіки.

За офіційними повідомленнями, в області збільшилась кількість агітаційних матеріалів щодо незаконного референдуму. На Донеччині продовжують залякувати журналістів і заважати їхній роботі. Міжнародні організації, що досліджують свободу слова, вже заявили, що на місцевих журналістів чиниться надзвичайно сильний тиск. Також тиск чинять на чиновників у захоплених містах. Так, у Горлівці та Слов’янську самопроголошена влада залякує депутатів міських рад та їхні родини, щоб ті ухвалювали лише необхідні захоплювачам рішення.

У середу в Донецьку планувався мітинг за єдину Україну. Однак за кілька годин до початку мітингу, який мав проходити в парку Щербакова, міська влада просто закрила парк, таким чином зірвавши заплановану акцію. Чиновники мотивували рішення тим, що ситуація у місті складна і вони мають багато повідомлень про те, що проведення акції може бути небезпечним.

У той же час у Красноармійську відчайдушні патріоти вийшли на акцію, на них намагались нападати прихильники Росії, але міліція не допустила кровопролиття.

Напади на банки

У Донецьку в середу було розбито щонайменше один банкомат «Приватбанку», при цьому під ним були залишені образливі та антисемітські написи на адресу власника банку Ігоря Коломойського. Цього ж дня «Приватбанк» підтвердив факт захоплення його інкасаторських машин невідомими у Горлівці.

А увечері була спроба нападу на велике відділення «Райффайзен банку». За словами обласного МВС, на відділення напало 30 озброєних людей, вони взяли двох заручників, проте групам швидкого реагування вдалось затримати сімох нападників та роззброїти їх. Міліція наразі шукає інших учасників злочину.

«Завдяки професійним діям групи швидкого реагування, до складу якої увійшли співробітники міліції і військовослужбовці Нацгвардії, були затримані 7 членів банди. У них вилучено 2 автомати Калашникова, карабін і 2 пістолети», – повідомляє прес-служба обласної міліції.

А от під час обшуку в одному з банків Донецька невідомі бойовики забрали зброю у співробітників спецпідрозділу «Сокіл», який супроводжував працівників прокуратури.

Вибачте, але ця функція в даний час не доступна

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG