Доступність посилання

ТОП новини

Тарифи на газ для населення зростають на 50%


Від сьогодні роздрібні тарифи на газ для населення зростають на 50%. Таким є рішення уряду з огляду на вимоги МВФ щодо приведення газових цін до економічно обґрунтованого рівня.

Цього рівня Кабінет міністрів сподівається досягти протягом трьох років, поетапно підвищуючи ціну. Вона зростатиме раз на рік – з 1 травня 2015 року ще на 40%, з 1 травня 2016 і 2017 років – по 20%.

Національна комісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики (НКРЕ), вирішила збільшити ціну газу для населення більш як у півтора рази. Це рішення оприлюднене 3 квітня на сайті НКРЕ.

30 квітня МВФ ухвалив рішення про виділення Україні кредиту на суму 17 мільярдів доларів, 3,2 мільярда з яких Київ отримає негайно.

Росія заявляє про підвищення ціни газу для України в другому кварталі 2014 року до 485 доларів за тисячу кубометрів. Україна наполягає на збереженні ціни першого кварталу (268,5 долара) і готова звернутися до Стокгольмського арбітражного суду з цього питання. 2 травня у Варшаві відбудеться тристороння зустріч з участю українських, російських і європейських чиновників для узгодження спірних питань.
XS
SM
MD
LG