Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську людей грабують під виглядом народної боротьби


Луганськ – Після одного дня затишшя сьогодні у Луганську знову можуть активізуватися сепаратисти. Деякі експерти прогнозують, що саме під час травневих свят можлива нова хвиля насилля і захоплень адмінбудівель. У Луганську озброєні проросійські активісти утримують одразу кілька важливих об’єктів, і як кажуть очевидці, не обходиться без мародерства.

Сепаратисти продовжують утримувати Луганську ОДА. На вході стоять люди, озброєні автоматами. З автомобільних покришок і тих речей, які бойовикам вдалося знайти у середині, зведено барикади. На даху ­– російський триколор.
Будівля прокуратури зачинена і не працює. Через скло видно, що там ходять люди у камуфляжі.

Мерія міста, не зважаючи на контроль з боку сепаратистів, напередодні працювала. Український прапор не знято. На вході – двоє бійців у масках з автоматами перевіряють посвідчення.

Не захопленою залишається обласне управління МВС та обласна телерадіокомпанія. Щодо цих об’єктів, то з бойовиками очевидно вдалося домовитися. Хоча була інформація, що телецентр захоплений. І навіть іноземні журналісти приходили відзняти це, зокрема і чимало представників російських телеканалів. Журналісти луганського обласного телебачення не розгубилися – увімкнули гімн України і помахали гостям з вікон українськими прапорцями.

Просування сепаратистських ідей у містах області


Напередодні близько 30 проросійських активістів увійшли до будівлі Алчевської міськради.

У Стаханові проросійські сили вимагали проведення сесії, аби визнати так званих «народного мера» Стаханова та «народного губернатора», віддати Стахановську міськраду у повне розпорядження «Луганської народної республіки» і оголосити про проведення референдуму. Однак для голосування знову не вистачило депутатів. Сесії перенесли на 5 травня.

У Красному Лучі мер міста Марина Філіпова наказала зняти український прапор. Своє рішення вона пояснила тим, що над прапором могли вчинити наругу. Деякий час замість державного стяга, висів російський триколор, але його згодом теж зняли, запевняє міський голова. За словами Філіпової, на травневі свята над будівлею міськради піднімуть червоний прапор.

Луганська ОДА розграбована

В інтеренті вже з’явилося відео, з якого зрозуміло, як сепаратисти хазяйнують у приміщення Луганської облдержаамнітсрації.

Відкрито буквально всі кабінети, речі перевернуті. Нападники шукають чим би поживитися. Про те, що зникли особисті речі повідомили і працівники облдержадміністрації, яким дозволили зайти у будівлю.

Також відомо про викрадення автомобілів з гаража облради. Люди в масках з автоматами вкрали чотири машини, в тому числі і службовий автомобіль голови облради Валерія Голенка.

Факти крадіжок з боку невідомих людей у масках і з автоматами зафіксовано і на вулицях міста. Під стінами обласної прокуратури забрали автомобіль у працівника цього відомства. Ще один автомобіль бойовики конфіскували у співробітників державтоінспекції, щоправда згодом повернули.

Факти мародерства сепаратисти підтверджують, але запевняють, що це справа рук провокаторів, надісланих київською владою. Про це у своєму зверненні заявив так званий «народний губернатор» Валерій Болотов.

На 1 травня сепаратисти запланували мітинг

Організація «Луганська гвардія», члени якої беруть у цьому сепаратиському русі, анонсують пішу ходу і мітинг на Театральній площі міста. Не виключено, що цей мітинг може перерости у щось більш серйозніше. Свою демонстрацію традиційно проведуть і комуністи. До речі, депутати різних рівнів від цієї партії раніше неодноразово помічені на акціях мітингувальників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG