Доступність посилання

ТОП новини

У Львові заради спокою ігнорують 1 травня


У Львові заради спокою ігнорують 1 травня
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00
Сьогодні у Львові не відбулось жодного заходу з нагоди 1 травня – Дня Міжнародної солідарності трудящих. До Монумента слави радянським солдатам, де щороку традиційно збирались комуністи, прийшли покласти квіти троє людей, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У переддень травневих свят комуніст, керівник Антифашистського комітету Львівщини Олександр Калинюк повідомив, що він перебуває поза межами міста, а організація, яку він очолює, не подавала заявку у мерію на проведення заходів 1 травня.

Громадські активісти Львівщини побоюються провокацій у Львові під час травневих свят, особливо 9 травня. А тому розповсюджують у місті листівки із закликом «Маєш голову – думай. Не піддавайся на провокації!». Об’єднаний громадський комітет, куди входять різні організації, нагадав усім політикам про обов’язок вшанувати пам’ять вояків без агресії.

«Або ми стерпимо пронесення Львовом тоталітарних символів, під якими катували, нищили, депортували мільйони українців, або не допустимо цього, влаштувавши масову бійку, чим допоможемо розколоти Україну і зміцнити позиції влади поза західною Україною, а промосковським силам завадити співпраці з Європою, і тим самим ще більше узалежнити Україну від Москви», мовиться у листівці громадських активістів.

Тим часом, у Києві сьогодні прихильники Соціалістичної партії України і низки лівих партій і громадських організацій провели мітинг із нагоди святкування міжнародного Дня солідарності трудящих.

Акції комуністів відбуваються також у Харкові і Дніпропетровську.
XS
SM
MD
LG