Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині й Луганщині можуть провести референдум про приєднання до складу Дніпропетровщини


11 травня в Донецькій і Луганській областях відбудеться ще один референдум – про входження до складу Дніпропетровської області. Про це заявив заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Борис Філатов з посиланням на заяву Міжобласної ради територіальних громад Південного Сходу України, повідомили сьогодні в Дніпропетровській облдержадміністрації.

«Створена сьогодні Міжобласна рада територіальних громад приступила до розгляду численних звернень голів органів місцевого самоврядування в Луганській і Донецькій областях до керівництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації про включення конкретних районів і населених пунктів Донецької та Луганської областей до складу Дніпропетровської області. Ці заклики співвітчизників не залишилися без відповіді. Донеччани і луганчани розробили типовий проект такого звернення і почали роботу над його прийняттям місцевими громадами», – сказано в заяві, яку оприлюднив Філатов.

За інформацією із заяви, 11 травня по всіх населених пунктах Донецької та Луганської областей відбудеться референдум, на якому територіальні громади зможуть висловитися, чи хочуть вони перебувати під контролем кримінальних елементів, які проголосили так звану «федералізацію» або хочуть змінити територіально-адміністративний устрій і увійти до складу Дніпропетровської області.

«Референдум за приєднання до Дніпропетровської області вимагає від свідомих громадян організації охорони місць проведення референдуму, проведення агітації. Штаб Національної захисту готовий надати допомогу», – йдеться в документі.

11 травня на Донеччині і Луганщині сепаратисти хочуть провести референдум про приєднання до Росії.
XS
SM
MD
LG