Доступність посилання

ТОП новини

«Ліві» у Києві виступили за заборону Компартії та єдність України


«Ліві» у Києві – за заборону Компартії і єдність України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00
Першотравневий марш за участі політичних партій, профспілок і громадських організацій пройшов від київської станції метро «Арсенальна» до будівлі уряду.

Окрім дотримання соціальних гарантій, демонстранти вимагали зняття недоторканності з народних депутатів і збереження єдності України. Комуністичну партію з трибуни називали «чумою, що роздирає Україну» і закликали її заборонити.

«Ми прийшли із політичними та економічними вимогами до Верховної Ради щодо підвищення заробітних плат, стипендій, пенсій на 30%, скасування пенсійної реформи, встановлення контролю над цінами. Ми вимагаємо й політичних змін, конституційної реформи, проведення позачергових парламентських виборів, зняття депутатської недоторканності та проведення всеукраїнського референдуму по всі питаннях, які турбують людей, щоб політики не спекулювали,» – заявив у коментарі журналістам один із учасників маршу позафракційний депутат Микола Рудьковський.

Однією з резолюцій учасників мітингу був намір провести всеукраїнський з’їзд лівих партій та організацій у Дніпропетровську. За підрахунками самих учасників акції, на марш вийшло близько семи тисяч людей.
XS
SM
MD
LG